adcov.com

Effektene av koffein på en baby

Koffein er et naturlig forekommende stoff som finnes i et stort antall planter, bønner og frø som vi spiser hver dag. Det fungerer som en stimulerende på sentralnervesystemet og i store doser kan forårsake en rekke alvorlige reaksjoner hos voksne og barn.

Fysiske effekter

Mange merker at de blir nervøs etter store doser av kaffe, te eller brus. Dette er delvis på grunn av effekten koffein har på systemet. Mest på alvor, kan det øke hjerterytmen og blodtrykket.

Som et vanndrivende

Koffein kan fungere som et vanndrivende; en medisin som øker urinering, noe som kan føre til dehydrering. Hos spedbarn, kan dette være mer alvorlig enn hos voksne, og kan føre til en baby å bli ør og kvalm.

Effekter under graviditet

Under graviditet, vil ikke fosteret ennå ikke har et effektivt system for å sammenbrudd koffein. Hvis nivået blir for høyt, kan i øke hjertefrekvensen og påvirke ernæring fosteret får, først og fremst å redusere mengder jern og kalsium fra maten.

Effekter på babyer

Studier er fortsatt mangelfulle. Koffein tatt under amming har mange av de samme effekter på spedbarn som sine foreldre, men det er ikke klart at det er mer skadelig for spedbarn.

Expert Insight

De fleste leger vil foreslå at en gravid eller ammende kvinne eliminere koffeinholdige matvarer og drikke fra kostholdet. Som med alt annet, bør det brukes med måte.

Tips om å kutte ned

Gradvis erstatte koffeinholdige drikker med ikke-koffeinholdige drikker. Hold deg hydrert og mosjon. Disse aktivitetene vil bidra til å redusere cravings og minimere abstinenssymptomer.