adcov.com

Diet Tips for å lette IBS symptomer

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en tilstand som påvirker tykktarmen. Om lag 10 prosent til 15 prosent av folk i Nord-Amerika har IBS, i henhold til American College of Gastroenterology funksjonelle gastrointestinale lidelser Task Force. Symptomer inkluderer kramper, magesmerter, oppblåsthet, gass, diaré og forstoppelse. IBS er ubehagelig og kan forstyrre livet ditt. Imidlertid kan en endring i kosthold bidra til å lette noen av symptomene på IBS.

Spis mer fiber

En måte å lette IBS symptomer er å konsumere mer fiber, men du må sakte introdusere det til kosthold. Matvarer som inneholder fiber kan produsere gass og gjøre kramper verre. En måte til å redusere den negative virkning av fiber, er å ta en fiber supplement, slik som Metamucil eller citrucel. Bland pulverform av disse to kosttilskudd med vann og drikk rikelig med vann etterpå. Andre fiberrike matvarer inneholder epler, bønner og sitrusfrukter. Eksperimentere med disse matvarene og se hva som fungerer best for deg.

Hold deg unna visse matvarer

IBS symptomer kan øke hvis du bruker alkohol, sjokolade og koffein, som kaffe eller visse medisiner som inneholder koffein. Også holde seg borte fra bønner, kål, blomkål, brokkoli og andre grønnsaker som kan forårsake gass. Begrense eller eliminere disse matvarene helt fra kostholdet ditt, eller prøve å finne en erstatning.

Drikk mer væske og se Dairy Intake

En annen måte å lette IBS symptomer er å drikke mer væske, særlig vann. Drikk vann hver dag for å skylle systemet og rehydrere kroppen din. Hvis du tåler melk, bare drikke små mengder, og kombinere det med et måltid. Hold deg unna alkohol og kullsyreholdige drikker, som kan gjøre IBS verre.

Redusere stress og Spis mindre måltider

Redusere stress nivå vil også bidra til å lette IBS problemer. Prøv yoga eller noen annen form for trening for å redusere stress og redusere symptomene. I tillegg spiser seks små måltider om dagen i stedet for tre større funn. Dine måltider bør være lav i fett, men prøv å inkludere noen pasta, ris, hel-korn brød og korn.