adcov.com

Bivirkninger etter Brystreduksjon

Brystreduksjon kirurgi er ofte gjort for å gjøre brystene mindre, lettere og mer estetisk tiltalende. For mange kvinner med større bryster, problemer som ryggsmerter og skuldersmerter er vanlig. The Cleveland Clinic tyder på at de fleste av kvinnene som velger å gjennomgå brystreduksjon finne lindring fra kroniske nakkesmerter samt få en følelse av å ha bryster som er mer i forhold til deres fysiske størrelse. Ifølge Cleveland Clinic, er brystreduksjon tilgjengelig for menn så vel som kvinner.

Første bivirkninger

Consumer Guide til plastisk kirurgi minner oss om at en brystreduksjon har potensial for de samme bivirkningene som noen annen form for kirurgi. Disse umiddelbare bivirkninger inkluderer en infeksjon fra prosedyren som ville trenge ytterligere behandling, blødning fra snittet som måtte utføres på nytt eller muligens indre blødninger fra en blodåre som ble sprengt under prosedyren og en negativ reaksjon på narkosen som kan omfatte kvalme og oppkast. The Cleveland Clinic anbefaler å ta minst en uke fri fra skole eller arbeid umiddelbart etter en brystreduksjon, og denne perioden kan være lenger hvis noen av de nevnte bivirkninger oppstår. DocShop.com indikerer at en spesiell terapeutisk bh må bæres i minst to uker etter operasjonen.

Følelse i bryst

Ifølge DocShop.com, smerte er en vanlig bivirkning etter en brystreduksjon. Støt i kroppen som nysing eller plutselig stopper mens du går kan gjøre smerten føles verre. The Consumer Guide til plastisk kirurgi påpeker at brystreduksjon kan skade nerver i brystene, eller det kan avskjære deler av blodtilførselen til brystene også. Hvis dette skjer, da noen av de bivirkninger som kan oppleves inkluderer et tap av følelse i brystvorten, kan brystvorten bli overfølsom og alt som berører det fører til en smertefull følelse eller brystet og brystvorten kan rett og slett tap delvis følsomhet. I noen tilfeller er dette endring eller tap av følsomhet i brystet eller brystvorten er midlertidig bare varer i to eller tre uker. Det er imidlertid mulig at slike endringer i bryst følelsen kan bli permanente.

Innsnitt bivirkninger

Noen av de bivirkninger som er forbundet med brystreduksjon inntreffer rundt området av snittet. Du kan oppleve noen dyp og mørk blåmerker som vil til slutt forsvinne. Innsnitt området kan bli ubehagelig og føre til at du klø området for en uke eller to. Huden rundt såret kan også begynne å hovne opp, og det kan muligens bli tørr og flassende. Hvis noen av disse bivirkningene oppstår, kontakt legen din for midlertidig lindring gjennom reseptbelagte medisiner. Også ta kontakt med legen din dersom du opplever feber eller utflod fra innsnitt området. I noen tilfeller kan snittet må repareres ved hjelp av en skin graft, og i slike tilfeller er det mulig at permanent arrdannelse kunne forekomme.