adcov.com

Barn & Acid Reflux

Reflux er en medisinsk tilstand som fører til at innholdet i magesekken til å gå tilbake inn i spiserøret. Ringen som forbinder spiserør og mage kalles spiserørlukkemuskel, som åpner for å tillate mat i magen. Når den åpnes og tillater mat tilbake inn i spiserøret kalles gastroøsofageal refluks, eller GERD, for korte.

Gastroøsofageal reflux i spedbarn

Babyer har ofte problemer med refluks, på grunn av en esophageal sphincter som fortsatt kan utvikle og styrke. Ifølge Reflux.org, i en "Oversikt over Pediatric reflux og GERD," babyer som sliter med denne tilstanden: spytte opp ofte, og innholdet er mer enn den typiske barnet rape; spytte opp mer enn en time etter å ha spist; er irritabel, og kan fungere som de er i smerte eller kolikk; våkner ofte på grunn av episoder av reflux; har dårlig ånde; eller oppleve dårlig vektøkning.

GERD hos eldre barn og tenåringer

Etter hvert som barna blir eldre, mange vokser reflux, men for noen kan det fortsette. Eldre barn som fortsatt opplever problemer med GERD kan ha symptomer som oppkast, sår hals, vekttap, smertefull svelging, lungebetennelse, tungpustethet og pusteproblemer og halsbrann. Behandling av reflux kan være lettere hos eldre barn som er i stand til å verbalisere symptomer og problemer.

Hvordan leger diagnostisere reflux gjøre?

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, i "411 på Pediatric Acid reflux og GERD," er det flere måter leger diagnostisere GERD hos spedbarn og eldre barn. Det første alternativet er en barium x-ray. I denne fremgangsmåten, pasientens drikker barium, og vil da ha et røntgen gjort av spiserør og mage. Leger vil være i stand til å se hvor drikken reagerer i magen, og hvis de er i stand til å klare noe tilbakeløp. Et annet diagnostisk verktøy er ofte referert til som en melke scan. I denne testen ble et barn drikker en væske som vil vises på en X-stråle, og en serie av bilder er tatt for å se hvor melken beveger seg gjennom magen. Testen avgjør om det er noen reflux, og i så fall, hvis noen av reflux er nå barnets lunger.

En tredje, mer invasiv prosedyre er endoskopi. I denne prosedyren blir barnet bedøvet, og et lite fleksibelt rør med et kamera blir sendt ned i spiserøret og magen for å se på mulige skader. Vevsprøver blir ofte tatt for å se nivået av syre skade på magesekken. Til slutt, kan leger diagnostisere reflux ved hjelp av en ph-sonde. En pH-probe er en liten ledning som er sendt ned i nesen inn i bunnen av spiserøret. Sensorer på sonden spore hvor mye syre som blir støttet opp i spiserøret i løpet av en 24-timers periode.

Komplikasjoner av GERD

Hos barn, typisk har reflux mindre symptomer, men i alvorlige tilfeller kan mer alvorlige komplikasjoner observeres. Ifølge Kidshealth, i "gastroøsofageal refluks," barn kan ha problemer med: erodert tannemaljen; pusteproblemer hvis mageinnhold kommer til lungene, nese eller luftrøret; øsofagitt, som er en irritert spiserøret; esophageal blødning; og arrvev i spiserøret.

Behandling av Acid Reflux

Det er mange tips for å løse problemer med refluks. For barn og spedbarn som lider med denne tilstanden, kan du prøve: heve hodet av deres madrass, slik at de ikke legger flat; holder et spedbarn oppreist når det mates; jevning formel med ris korn, avhengig av barnets alder; ikke slik at barnet kan spise for to til tre timer før du går til sengs; gi mindre måltider, oftere til barnet; og å ha barnet unngå utløse matvarer, slik som brus, sjokolade, mat med høyt fett, eller i matvarer med et høyt syreinnhold, slik som sitrus.

Når disse anbefalingene ikke virker, det er mange reseptbelagte og over-the-counter medisiner tilgjengelig for å hjelpe med GERD. Vanlige resepter brukes med barn er Zantac, Pepcid, Prevacid, og Nexium. Foreldre som har barn lider av symptomer på GERD bør kommunisere disse problemene til barnets lege, og danner en plan for behandling.