adcov.com

Avansert leverskader Symptomer

Leveren er en av de syv nødvendige organer i kroppen; den utfører mer enn 100 viktige funksjoner. Leversykdom svekker leverens evne til å utføre disse funksjonene. Leversykdomssymptomer er oftest kronisk, noe som betyr at de utvikler seg langsomt over en lang tidsperiode. Det er mange symptomer som skal vurderes når diagnostisere fremskreden leversykdom.

Gulsott

Gulsott er gulfarging av hud, slimhinner eller øyne. Den er forårsaket av en opphoping av bilirubin, som er et biprodukt av røde blodceller. Da leveren er i stand til å filtrere døende røde blodceller, bygger gult pigment opp i kroppen og gulsott resultater. Høye nivåer av bilirubin kan også tilskrives hepatitt eller blokkering av gallegangene. Gulsott er et klart tegn på at leveren ikke klarer å filtrere blodet skikkelig. Alvorlig kløe kan også oppstå når et høyt nivå av bilirubin er til stede.

Blør lett

Fremskreden leverskader forårsaker vitamin K-mangel. Når det er vitamin K-mangel, blodplater i blodet, er nødvendig for blodpropp, nedgang, forårsaker en tendens til å blø. Blødning av noe slag kan være svært vanskelig å kontrollere, og hvis store mengder blod er tapt, kan blodoverføringer være nødvendig å erstatte koagulasjonsfaktorer og gjenopprette blodvolum. Blødninger i buken oppstår ofte med fremskreden leversykdom.

Hoven mage

En hoven mage er forårsaket av væskeansamling (ødem) og indre blødninger. Ascites er en vassen væske buildup i bukhulen forårsaker en stor hoven mage. Ascites oppstår når fluid og blod er i stand til å passere gjennom den skadede leveren skikkelig. Som leveren blir full denne væsken siver tilbake i magen. Vekten av dette fluid oppsamlingen kan forårsake ubehag og væsken kan bli infisert. Blodkar i spiserør og tarmer bli engorged når normal blodstrømmen gjennom leveren er blokkert. Resultatet er alvorlig blødning hvis blodkar briste.

Mental forvirring eller forvirring

En alvorlig skadet leveren vil ikke filtrere blodet skikkelig. Som giftige stoffer bygge opp i blodet og når hjernen en tilstand som kalles hepatisk encefalopati utvikler. Forvirring, søvnighet og skjelving blir tydelig når nivåer av ammoniakk og andre giftstoffer bli høyere i blodet og hjernefunksjonen forverres. Dessuten kan legemiddelnivåer bli farlig høyt, fordi det skadede leveren vil være ute av stand til å behandle eller filtrere dem fra blodet. Denne tilstanden kan føre til koma og død.

Søvnighet

En av leverens viktige funksjoner er å bidra til å forbrenne mat til energi for kroppen. Svakhet og tretthet oppstår når leveren ikke er i stand til å fordøye og utnytte viktige næringsstoffer og vitaminer fra mat, forårsaker en mangel på energi og fører til søvnighet.

Portal hypertensjon

Portal hypertensjon oppstår når blodstrømmen gjennom portalen system av leveren er blokkert, vanligvis på grunn av skrumplever. Økt motstand vil tvinge blodet ned alternative kanaler. Fordi leveren ikke vil ha en sjanse til å filtrere blodet, bidrar denne tilstanden til de ovennevnte symptomer på blødning enkelt og hepatisk encefalopati.

Konklusjon

Leveren er det eneste organ i kroppen som kan regenerere seg selv. Hvis leversykdom er fanget tidlig, og de underliggende årsakene er fjernet leveren kan helt helbrede seg selv. Men hvis alvorlig langsiktig skade har oppstått da leveren ikke kan regenerere og helbrede seg selv og de ovennevnte avanserte leverskader symptomer vil etter hvert fremstå som lever videre forverres.