adcov.com

Alvorlige symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en invalidiserende sykdom som vil føre til mange forandringer i livet ditt. Dens symptomer kan skape kaos på din helse, din familie og din jobb. Selv om symptomene er ikke akkurat det samme i alle to mennesker, å ha noen ide om hva som kan utvikle kan tillate deg å forberede dem. Symptomene på MS kan påvirke deg følelsesmessig og fysisk.

Hva er MS?

Multippel sklerose er en sykdom som skader myelin, et mykt, hvitaktig, fettstoff som dannes rundt kjernen av visse nervefibrene i det sentrale nervesystemet. MS også skader nervefibrene. Dette forstyrrer sendinger av nervesignaler mellom ryggmargen, hjernen og andre kroppsdeler. Dette avbrudd fører til at alle primære symptomer på MS. Symptomene varierer avhengig av hvor myelin og nervefiber skade oppstår. Primær progressiv MS er den mest alvorlige formen av sykdommen. Med denne formen, symptomene stadig forverres uten en tydelig tilbakefall, der symptomene forbedre og deretter forverres, eller remisjon, der symptomene bedres eller forsvinne.

Fysiske symptomer på MS

Du kan oppleve alvorlige muskelproblemer, noe som resulterer i stive bevegelser (kramper), ukontrollerbar risting eller skjelving (ataksi). Du kan oppleve at du drar bena og er spesielt klønete på grunn av en mangel på koordinering. Vertigo er ofte tilstede. Alle disse symptomene kan tvinge deg til å bruke rullestol.

MS fører ofte varierende grad av smerte. Nevropatisk smerte forårsaker ulike følelser i huden eller brennende ved den minste berøring. Muskelskjelettsmerter vanligvis resultater fra overflødig press på ledd og bein fra spasmer. Smertebehandling kan ofte være en tungvint prosess i forvaltningen av sykdommen din.

En av de mer pinlige symptomer på MS er urin eller tarmproblemer. MS kan føre til forstoppelse eller tarm inkontinens. Det kan også føre til en over-eller under-aktiv blære. Blæren vil kontrakten selv om den ikke er full, eller du ikke passere alle dine urin på en gang, slik at blæren mett.

Vertigo er en vanlig alvorlig symptom på MS, noe som gjør at du føler deg ut av balanse. Du kan føle deg svimmel eller ør som et resultat av dette symptomet. Verst av alt, gjør dette symptomet du føler deg som om rommet er spinning rundt.

Emosjonelle Symptomer på MS

Som et resultat av MS, kan du oppleve følelsesmessige problemer. Denne ødeleggende sykdom er livsendrende og setter enorm belastning på deg og din familie. Du kan bli deprimert som du opplever tilbakefall. Du bør oppsøke lege hvis du føler selv-hat eller ønske om å skade deg selv å ende problemene dine. Angst kan også bli en del av hverdagen din. Dette skyldes vanligvis at den overveldende følelsen av mangel på kontroll over din egen kropp. En av de merkeligste emosjonelle problemer som kan oppstå er overdreven og uhensiktsmessig lykke eller sorg. Alle disse emosjonelle problemer kan styres ved hjelp av en mental helse profesjonell.

Seksuelle Symptomer på MS

Dessverre kan den skade som MS forårsaker påvirke sexlivet. Menn kan oppleve mannlig erektil dysfunksjon eller impotens. Kvinner kan også oppleve kvinnelige sex dysfunksjon. Selv om disse betingelser vanligvis har fysiske kilder, kan de også ha følelsesmessige kilder. Ofte depresjon og angst kan føre til seksuelle dysfunksjoner. Disse symptomene kan også være medisinsk behandlet med en viss suksess.

Kognitive symptomer på MS

Du kan finne de kognitive symptomer på MS så vanskelig som alle de andre symptomene kombinert. Du kan oppleve hukommelsestap eller vanskeligheter med å finne de ordene du vil si. Du kan ha en vanskelig tid å fullføre selv enkle ting som følge av redusert oppmerksomhet span. Konsentrerer seg om ting for en lengre periode kan ofte bli umulig. Du kan også finne at alle disse symptomene gjør det vanskelig for deg å lære nye ting.

MS vil trolig forandre ditt liv og livene til din familie og venner. Men å ha kunnskap om hva du kan forvente kan hjelpe deg til å godta hva som ikke er i din kontroll. Det er mange mennesker som klarer å leve med MS, og du kan også.