adcov.com

Alopecia areata hos barn

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som fører til runde, bare flekker på hodet og eventuelt andre deler av kroppen også. Alopecia areata er den vanligste typen alopecia (eller hårtap). Sykdommen er uforutsigbar og har ingen kur.

Frekvens

Ifølge American Academy of Dermatology, lider om lag 2% av verdens befolkning fra alopecia areata. De fleste av disse personene begynner opplever symptomer i løpet av barndommen.

Årsaker

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som angriper hårrøttene, hindrer hårvekst. Hårsekkene er levende og godt, men ikke produsere hår så lenge kroppen fortsetter å angripe røttene.

Symptomer

Barn berørt av alopecia areata vil ha tilfeldige bare flekker. Flekkene er vanligvis små og runde. Noen ganger kløe kan oppstå i området der en ny skallet oppdateringen skjer.

Varighet av symptomer

Hvor lenge sykdommen varer varierer mye fra ett barn til et annet. Noen barn kan ha en eller flere bare flekker for en kort tid, og når håret vokser ut igjen, kan symptomene aldri tilbake. Andre barn opplever en syklus av skallet patcher etterfulgt av gjenvekst som gjentas i det uendelige.

Tilknyttede betingelser

Barn med alopecia areata kan også oppleve eksem, allergi, astma, vitiligo eller skjoldbrusk sykdom.

Behandling

Det er i dag ingen effektiv behandling for alopecia areata. I noen tilfeller kortisoninjeksjoner kan hjelpe. Også, minoxidil og Anthralin kremer hjelpe noen barn, men ikke alle.